2a etapa del viatge a Tanzània!

2ª etapa MOSHI-LLAC CHALA

Total: 69 km

Desnivell+ 1605 m

 

Sortim de Moshi – ciutat que està situada a la falda del Kilimanjaro – i comencem en força pujada durant 18 km, ens anima la visió que tenim del Kilimanjaro, immens i majestuós;  la vegetació és molt tropical, plantacions de plataners, cafetars i altres cultius. És una zona molt poblada i quan ja fa estona que pugem, ben bé al costat de la pista, hi  trobem un petit mercat en el qual unes quantes dones hi venen les quatre coses que tenen: un quants tomàquets, pastanagues, cebes, te, peixos… la gent practica l’agricultura i vida de subsistència. Ho aprofitem per fer-hi un petit descans . No gaire més amunt hem de passar uns quants quilòmetres pel parc natural del Kilimanjaro, cosa que obliga el guía a negociar amb els guardes el nostre pas, hi té força feina, però al final ho aconsegueix.

Quan entrem al parc hi ha un canvi brutal de paisatge, deixem enrere els cultius i comença un espès bosc tropical ,amb uns arbres altíssims, no ens hi podem aturar gaire perquè ens hi enganxa un bon temporal, quan en sortim  torna a haver-hi molta vida, tothom fa vida al costat del camí i tothom ens anima. La pluja  no ens deixarà fins a Morunga.

Els últims 15 km pedalem per la sabana i disfrutem de valent baixant per un camí de terra vermella amb molts nens a banda i banda, que tornen cap a casa després de sortir de l’escola i dones que porten embalums de tota mena dalt del cap, tot és alegría i salutación. A mesura que ens anem acostant al llac tot es va tornant més erm i solitari, la quietud ho embolcalla tot.

L’arribada al llac ha estat impressionant, molt més del que podíem imaginar. Avui dormirem en tendes al mig de la sabana, abans, però, en Patrik ens ha preparat un sopar que ni en el millor restaurant del món.

El llac Chala és dins un cràter, la meitat pertany a Kenia i l’altra a Tanzania, la vegetació, molt espesa arriba a tocar l’aigua.

Share Button