Viatge a Tanzània en BTT de la Dolors Vila i la Mercè Capdevila!!

Aquest any hem viatjat a Tanzània per fer  la volta al Kilimanjaro en 6 etapes, un total de 480 kms i un desnivell de 5.250+ . Hem compartit el viatge amb la Yolanda, l’Edu, l’Alfons i en Marçal. La intendencia ha anat a càrrec d’en Juan, el guía; en James, el xofer i d’en Patrik, el cuiner

Tanzània ens era totalment desconeguda i ara, pel que hem vist i viscut aquest dies, podem dir que és un país de contrastos enormes: de colors, de paisatges, de tribus, de religions…que conviuen en una gran harmonía.

Totes les etapes  han estat un recorregut ple d’emocions, en què teníem la sensació que no podíem passar ràpid, que calia aturar-se de tant en tant per tal que es sedimentés tot el que estàvem veient.

Cada viatge d’alguna manera et modifica i després ja no ets mai la mateixa persona que eres abans, aquest ha estat una sacsejada a la nostra manera de viure.

Cada dia  ha estat un èxit, per la qual cosa donem les gràcies amb humilitat i agraïment a la natura i a les persones que ens han acompanyat durant totes les etapes.

1ª. Etapa ARUSHA-MOSHI

Total 108 km- Desnivell +284 m

Tot el cansament del viatge s’ha esvaït al moment de trepitjar terra africana, ara toca muntar les bicicletes per demà començar l’aventura

Sortim de l’hotel molt motivats i una mica nerviosos ja que ens esperen 6 dies de ruta i 480 km per un país totalment desconegut.

Aquesta 1ª.etapa ha estat ideal per prendre contacte amb la gent i la cultura del país perquè hem rodat per pistes de zones molt poblades i per tres zones molt diferenciades, en totes elles els pobles són a tocar els camins i la gent hi fa vida,, per la qual cosa  pels marges sempre hi transita gent que va a buscar aigua, nens anant i tornant d’escola, motos transportant objectes enormes, dones que carreguen sobre el cap tota mena d’embalums, pastors..per la qual cosa hem anat sempre acompanyats de les salutacions de “JAMBO, JAMBO” que no ens abandonaran fins al final del viatge,

Pel fet de ser una etapa tècnicament poc exigent hem pogut gaudir al màxim de l’entorn; sobretot en l’últim tram, abans d’arribar a Moshi, l’adrenalina ha arribat al màxim, hem disfrutat de valent!

Durant aquest 108 primers Kms ens hem deixat seduir per l’exotisme dels colors del paisatge i per la simpatía de la gent. Aquest viatge es presenta francament bé.

Share Button